Facebook: Wat is dat eigenlijk?

Facebook is ontzettend populair, maar waarom eigenlijk? Wat is Facebook en wat kunt u ermee?

 

Facebook is een Social netwerk site, waar gebruikers hun persoonlijke interesses delen met anderen. Op Facebook komt u in contact met al uw vrienden, kennissen en familieleden.

Wat kun je met Facebook?
Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aanmaken. Op dit profiel kunt u zelf leuke dingen plaatsen. U kunt tekst plaatsen, maar ook foto’s en video’s. Anderen die ook een Facebook profiel hebben kunt u uitnodigen om vriend te worden. Als u vriend bent met iemand dan ziet u in uw persoonlijke prikbord alle berichtjes die iemand plaatst. Iedere gebruiker kan op dit prikbord berichtjes plaatsen. Deze berichtjes kunnen gaan over waar ze mee bezig zijn, waar ze aan denken of wat hun mening is. Zij kunnen ook uw informatie bekijken die u op uw persoonlijke pagina hebt gezet.

Mensen kunnen niet ongevraagd vrienden met u worden, u moet vriendschapsverzoeken van anderen bevestigen en als u mensen uitnodigt moeten zij uw uitnodiging accepteren. U communiceert met uw vrienden door berichtjes te verzenden of te chatten. Leuk is de mogelijkheid om een statusupdate te plaatsen. U typt een tekst over iets wat u op dit moment bezighoudt, waar vervolgens iedereen op kan reageren. Er ontstaat interactie. Ook veel beroemdheden zitten op Facebook, zoals artiesten en filmsterren. Maar ook tv-programma's. Zo heeft Jan Smit bijvoorbeeld een account en ook het programma de Wereld draait Door.

Waarom is het leuk?
Dankzij Facebook onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie en spoort u oude bekenden van vroeger op. U ziet wat voor werk ze tegenwoordig doen en waar ze wonen, en misschien zijn er foto's. Het is erg simpel om contact te leggen. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.

Waarom is het leuk om onze pagina een vind-ik-leuk te geven?
Onze pagina staat vol met mooie reizen die wij aanbieden. We houden u op de hoogte door leuke dingen te plaatsen over de excursies tijdens reizen, leuke feitjes over de plaatsen waar we heen gaan en u bent op deze manier meteen op de hoogte als we weer een nieuwe reis voor u hebben! U kunt via facebook inspiratie op doen, gewoon lekker wegdromen maar natuurlijk ook meteen boeken!

 

Een aantal functies van Facebook uitgelegd:

Vriend toevoegen
Profielen van anderen kunnen door middel van het knopje "vriend toevoegen" worden gekoppeld aan uw profiel. Zo ontstaat een netwerk van vrienden. Als u niet meer met diegene bevriend wilt zijn dan kunt u ontvrienden.  Door vrienden te worden ziet u van elkaar wat je op Facebook plaatst.  

Info (Profiel)
In het profiel kunt u aangeven wie u bent en wat u bezighoudt.

Vind ik leuk
Als je een bericht van iemand op Facebook leuk, mooi, grappig, of interessant vind dan kun u onder het bericht op de vind-ik-leuk knop klikken.  De persoon die het bericht geplaatst heeft krijg hier dan een melding van.

Pagina’s
Bedrijven of individuen kunnen zich presenteren op Facebook door een pagina. Dit houdt in dat u een bedrijf of merk een ‘’vind-ik-leuk’’ kunt geven als u dat bedrijf of merk wilt volgen. Wanneer het bedrijf iets op Facebook plaatst krijgt u dit automatisch te zien.

Meldingen
Dit is een lijst van activiteiten die plaatsvinden in het netwerk van een gebruiker. Door middel van meldingen kunnen gebruikers de belangrijke activiteiten in hun netwerk volgen. Je krijgt bijvoorbeeld een melding als iemand heeft gereageerd op uw bericht, of wanneer er iemand jarig is.

Taggen
Gebruikers kunnen foto´s uploaden en zo beschikbaar stellen aan hun netwerk. De personen in een foto kunnen worden getagged. Dit betekent dat ze een label krijgen met een verwijzing naar hun Facebook account. Stel dat u dus op een afbeelding staat van een vriend, dan kan diegene u taggen. Men weet dan dat u op deze foto staat. De foto komt dan automatisch ook op uw profiel te staan.

Volg Met Plus op Reis ook op Facebook door op het Facebook icoontje hiernaast te klikken