Cruise Britse Eilanden 2016

Lees hier wat we tijdens deze bijzondere reis gedaan hebben, en de ervaring van 2 reizigers.

Routekaart Cruise Britse Eilanden

             

DAG 1 ● zondag 5 juni 2016
Opstapservice en inscheping
Vanuit 5 verschillende plaatsen in ons land vertrekken we met luxe touringcars naar Zeebrugge. Bij de bus wachten onze begeleiders u al op. Zij zullen u de hele cruise service verlenen, verzorgen activiteiten, vertalen tijdens de excursies en zorgen dat uw cruise perfect verloopt. In Zeebrugge wordt uw bagage naar uw kajuit gebracht. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Zeebrugge gaan.

Ons cruiseschip vertrekt om 17.00 uur.
 

DAG 2 ● maandag 6 juni 2016
Southampton (Engeland)    
Aanmeren van 08.30 tot 24.00 uur
Tussen het historische centrum van Southampton en het nieuwere gedeelte staat de Bargate, een middeleeuwse poort. Om de oude stad staan de 14de-eeuwse stadsmuren waarover een wandelroute is uitgezet. Duikt u liever het mysterie van rituelen en de oudheid in? Dan begeleiden we u naar de magische cirkel van Stonehenge. Of verkiest u een uitstap naar de oude en Koninklijke stad Winchester met de kathedraal uit de 11e eeuw en de legendarische “Ronde tafel van Koning Arthur”?

DAG 3 ● dinsdag 7 juni 2016
Op zee
Een dagje rust, deelnemen aan activiteiten, lezingen bijwonen. Niets moet, alles mag. Aan u de keuze.

DAG 4 ● woensdag 8 juni 2016
Dublin Ierland                        
Aanmeren van 6.00 tot 19.00 uur
Dublin is een gezellige stad met veel vertier en cultuur. U kunt in de voetsporen van bekende schrijvers als James Joyce, Bernard Shaw en Samuel Beckett treden. Hun literair erfgoed wordt bewaakt in het Trinity College en het Dublin Writers museum. Toch liever wat vertier? Flaneer dan in de Temple Bar of bezoek (en proef) het Guinnes Storehouse. Snuift u liever het zo beroemde Ierse platteland op? Dan nemen we u mee voor een tocht in de “De Tuin van Ierland” naar de monastieke ruïnes Glendalough’s.

 

DAG 5 ● donderdag 9 juni 2016
Greenock  (Glasgow) Schotland       
Aanmeren van 9.00 tot 23.00 uur
Glasgow, de stad waar de industriële revolutie werd uitgevonden, is na jaren van verval hip, hot en trendy. Een winkelparadijs en een cultureel walhalla. Wandel in de sporen van de meest vermaarde inwoner: architect Charles Rennie Mackintosh. Hij is voor Glasgow wat Gaudi voor Barcelona betekent. Met zijn art-nouveaubouwwerken drukte hij zijn stempel op de stad. Mis zeker de Glasgow School of Art niet! Nog meer cultuur vindt u in The Burrell Collection, een museum waar de kunstcollectie van een rijke scheepsmagnaat bijeengebracht werd.

DAG 6 ● vrijdag 10 juni 2016
Belfast Noord Ierland
Aanmeren van 7.00 tot 18.00 uur
Belfast vormde gedurende meer dan honderd jaar het strijdtoneel tussen katholieken en protestanten. De indrukwekkende muurschilderingen in Falls Road en Shankhil Road vormen een grimmige maar fascinerende herinnering aan deze donkere periode van politieke strijd. Minstens even imposant is de “Titanic Belfast Experience”, een opwindende tentoonstelling die u helemaal onderdompelt in het verhaal van de RMS Titanic, die hier gebouwd werd. Verkiest u een vleugje natuur? Ontdek dan samen met ons de Giant’s Causeway langs de onherbergzame noordelijke kustlijn. Dit natuurfenomeen van 40.000 basaltzuilen werd in 1986 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoedsite.


 

DAG 7 ● zaterdag 11 juni 2016
Stornoway (buiten Hebriden)         
Aanmeren van 11.30 tot 18.30 uur
Onze volgende stopplaats is Stornoway op de Hebriden, een uitgestrekte groep eilanden voor de westkust van Schotland. Van de 500 eilanden zijn er slechts 100 bewoond. De bevolking bestaat uit een hechte, religieuze gemeenschap van keuterboeren en wevers die het zangerige dialect Gaelic spreken, ruig en afgelegen met volgens ingewijden de mooiste landschappen van Schotland. Niet te missen zijn de magische Standing Stones van Callanish, die dateren uit de prehistorie. Een moment van bezinning tijdens uw cruisevakantie.

DAG 8 ● zondag 12 juni 2016
Lerwick (Shetlands)       
Aanmeren van 10.00 tot 19.00 uur
Op de Shetland eilanden die ten noordoosten van Schotland liggen, snuift u een vleugje Scandinavië op. Deze archipel, die bestaat uit 100 eilanden, is de perfecte stopplaats voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Uitvalsbasis is Lerwick op het eiland Mainland. Ontdek de natuurpracht van deze eilanden of reis door 4000 jaar geschiedenis op Jarlshof, een van Europa’s meest complexe archeologische bezienswaardigheden.

 


DAG 9 ● maandag 13 juni 2016
Invergorden
Aanmeren van 8.30 tot 19.00 uur
De laatste stopplaats is Invergordon aan de Schotse Oostkust. De stad ligt bij Inverness, het hoofdstuk van de Highlands. U kunt kiezen uit een aantal boeiende excursies. Een trip naar Urquhart Castle, een prachtig gelegen ruïne aan de rand van het meer van Loch Ness. Mystiek gegarandeerd. Of u kunt op zoek naar Macbeth van Shakespeare in het Cawdor Castle met zijn prachtige tuin. Wat dacht u van het 12e eeuwse Koninklijke stadje Dornoch? Natuurlijk mag de fijne kunst van het whiskydistilleren (én proeven) in de Glenmorangie Distillery niet ontbreken.


 

DAG 10 ● dinsdag 14 juni 2016
Op zee
Een welverdiende rustdag aan boord of voor de laatste keer deelnemen aan de activiteiten die het Plusteam voor u organiseert. Of heerlijk rustig een boek lezen.

DAG 11 ● woensdag 15 juni 2016
Amsterdam: Ontscheping  
Het schip komt om ca. 10.00 uur aan in Amsterdam. Ontscheping na het ontbijt. Hier neemt u afscheid of u wordt per touringcar teruggebracht naar uw vertrekplaats. U gaat met een koffer goede herinneringen  naar huis.

 

Lees hier de ervaringen van Peter en Trudy van Esch:
PDF iconreiservaring_deel_1.pdf  PDF iconreiservaring_deel_2.pdf